100-jarig bestaan Hoeve Karolina: een prachtig boerenchique feest

Het laatste weekend van augustus, voor ons een weekend om nooit te vergeten! Het heeft even geduurd, maar hierbij het verslag.

100 jaar Hoeve Karolina en 4 generaties familie Breure op deze boerderij in het West-Brabantse Dinteloord. Zo’n mijlpaal vraagt om een groot feest met goede voorbereiding. Dat begon natuurlijk al eerder dit jaar, maar de laatste maanden zijn we eigenlijk pas echt druk geweest om alles te regelen. “Wat willen we doen?”, “hoe gaan we het opzetten?”, “wie nodigen we uit?”, waren zo wat vragen waarop we een antwoord moesten vinden. Al snel besloten we dat we er graag een feestweekend van wilden maken: een avond voor zakenrelaties en vrienden en een middag/avond voor de familie Breure.

Na een “save-the-date” filmpje moest er natuurlijk een uitnodiging komen. Daarnaast dachten we na over de inrichting van de avond voor zakenrelaties en vrienden, vrijdagavond 24 augustus. Gelukkig waren we het al snel eens dat we groots wilden uitpakken en er dus catering en mooie aankleding moest komen. We wilden er iets chiques van maken, maar het moet wel boerenchique blijven. Voor de catering dachten we gelijk aan Hotel-Restaurant THUIS, die ons vervolgens niet alleen hiermee hielp, maar ons ook opties bood voor de aankleding. Dankzij hen maakten we kennis met Ad Geers van Geers Service & Lightening en decoratrice Annelies Snepvangers van Changing Windows. En dit bleek een hele goede zet te zijn!

Een week voor het feest begon de spanning toch een beetje op te lopen. In de aanloop naar vrijdag 24 augustus toe was het iedere dag een drukte van jewelste op de boerderij. Busjes reden af en aan om spullen te brengen. Nadat we zelf een grondige schoonmaak van de schuur hadden gedaan, kwam JMT het tapijt leggen. Ad Geers zorgde voor de juiste belichting zowel binnen als buiten, Hotel-Restaurant THUIS installeerde de bar en ondertussen hield Annelies zich druk bezig met de inrichting en aankleding. Alles werd tot in de puntjes uitgewerkt, met zelfs een zilveren troon voor opa Gerard.

En dan is het ineens al vrijdag 24 augustus, de dag van het feest. ’s Morgens stonden we vroeg op om de bedankjes in elkaar te zetten en in de schuur de puntjes op de i te zetten. Gedurende de dag kwam Bloembinderij Jeanette de prachtige bloemstukken brengen die zij speciaal voor dit weekend had gemaakt. Tegen het einde van de middag arriveerde Luizter, compleet met piano en al en zij namen plaats op het podium. Rond half 7 was de tot in feestzaal veranderde schuur klaar, wat een prachtig resultaat!

We hadden bewust gevraagd of onze gasten er tussen 20:00 uur en 20:30 uur wilden zijn, want speciaal voor Kees en opa Gerard hadden we nog wat verrassingen in petto. Rond 21:00 uur arriveerde namelijk de wethouder van de Gemeente Steenbergen, mevrouw Baartmans, om de officiële opening te doen. Na haar toespraak kregen Kees en opa Gerard een cadeau overhandigd, namelijk een mooie gedenksteen die we nog in de schuur zullen bevestigen. Samen met de aanwezigen hebben we toen geproost met een glaasje champagne. Aansluitend presenteerde Luizter een prachtig Luizterverhaal, waarmee zij het publiek door afwisseling van tekst en zang meenam in de geschiedenis van ons familiebedrijf. Opa Gerard zat duidelijk te genieten vanuit zijn zilveren troon en ook Kees was aangenaam verrast. Na dit officiële gedeelte brak het feest los en onder het genot van hapjes en drankjes ging het door tot in de late uurtjes…

Na dit feest op vrijdagavond hadden we op zondagmiddag nog een familiebijeenkomst van de familie Breure. Natuurlijk was dit een veel kleiner gezelschap, maar ook hier hebben we genoten van een hele fijne middag/avond.

Ook al is het inmiddels al een paar weken geleden, wij genieten nog steeds na van een prachtig weekend. We zijn erg dankbaar dat we dit met iedereen die er was mochten vieren en willen alle aanwezigen dan ook bedanken voor hun komst. Zonder de hulp van de volgende bedrijven had dit nooit zo’n groot succes geweest en daarom een speciaal woord van dank voor: Bloembinderij JeanetteHotel-Restaurant THUISGeers Service & LighteningJMTLuizterMarco Verhage Fotografie en Changing Windows.

Na dit verhaal benieuwd naar beeldmateriaal? Bekijk hieronder gerust de eerste foto’s van onze fotograaf Marco Verhage, ze geven naar ons idee een indruk van een zeer geslaagd feest!