2020 goed gestart

Na de drukte van de feestdagen zit de wat rustigere eerste maand van het nieuwe jaar 2020 er alweer op, wat gaat de tijd toch snel! Naast die wat rustigere periode in januari, is het voor ons ook een maand van voorbereidingen. Waar hielden we ons mee bezig?

Begin januari hadden we eerst nog wat werkzaamheden zoals ploegen en tarwe spit zaaien af te ronden. Daarna hebben we ons voorbereid op onze jaarlijkse certificeringskeuring: de GLOBAL G.A.P. Dit is een wereldwijde standaard voor Good Agricultural Practices. Kort gezegd kijken ze tijdens deze keuring of wij voldoen aan alle eisen die gesteld zijn voor de agrarische business en of onze bedrijfsvoering bewust en verantwoord is. Onderwerpen die hierin belangrijk zijn, zijn bijvoorbeeld voedselveiligheid, het minimaliseren van milieuverontreiniging, gebruik maken van natuurlijke hulpbronnen, goed omgaan met het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van mensen die werkzaam zijn op het bedrijf en het behoud en de verbetering van flora en fauna in de omgeving. Deze keuring met succes doorlopen en het bijbehorende certificaat uiteindelijk hiervoor ontvangen, is voor ons heel erg belangrijk. Met dit certificaat kunnen wij onze gewassen/producten verkopen aan onze afnemers.

De keuring vond plaats op vrijdag 24 januari. De keurmeesters hebben alles goed gecontroleerd en gingen eind van de middag met een tevreden gevoel naar huis en wij waren erg blij: we zijn namelijk wederom geslaagd! Binnenkort zullen we onze nieuwe certificaat voor dit jaar ontvangen.

Met een nieuwe maand februari voor de deur gaan wij ons langzaamaan voorbereiden op de komst van onze lammetjes. Houd daarom onze Facebookpagina, Instagrampagina en website in de gaten voor de laatste updates hierover!