Aardappels zitten in de grond

In de afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de eerste landwerkzaamheden van 2019. Zo hebben we onder andere onze aardappels gepoot. Hoe gaat dat nu precies in z’n werk?

Met een trekker met pootmachine gaan we het land in. De kleine pootaardappeltjes zitten in een wagen. Om ze van deze wagen in de pootmachine te krijgen, hebben we een kleine transportband nodig. Als de bak van de pootmachine vol is, kunnen we beginnen. De trekker met pootmachine rijdt naar het punt waar we gaan beginnen. Door kleine luikjes aan de onderkant van de pootmachine vallen de pootaardappeltjes in de aarde. Vervolgens maakt de machine het aardappelbed eromheen. Zo gaan we door tot we aan het einde van het perceel komen. Als we dan achterom kijken, zien we de welbekende strakke aardappel bedden ontstaan.

Als Kees op een van de percelen op een middag druk bezig is met deze werkzaamheden, ziet hij in de verte iets aankomen. Als hij dichterbij komt, ziet Kees wie het is: het is zijn vader (opa Gerard) die samen met de zuster van het verzorgingstehuis op een speciale fiets naar de boerderij is gekomen. Wat een leuke verrassing! De oude boer opa Gerard wilde toch even komen kijken hoe zijn zoon bezig was in het land. Gelukkig was hij heel tevreden :).

Bekijk hieronder de foto’s maar eens van het aardappels poten en opa Gerard op zijn speciale fiets. Zie hem eens stralen!