De zomer op Hoeve Karolina

De herfst is inmiddels al aangebroken, maar gelukkig hebben we er de afgelopen dagen wel een mooi zonnig herfstweertje bij. Wat is er de afgelopen tijd allemaal gebeurd? Let’s go for the update!

Laten we maar beginnen met het mooie weer, want wat een zomer met prachtig weer hebben we gehad. Heerlijk natuurlijk, maar onze gewassen hadden daar wel een beetje last van. Het was namelijk erg droog. Gelukkig mochten en konden we onze percelen af en toe van een kunstmatig buitje voorzien, zodat onze plantjes toch nog wat konden drinken 😉. Met het zonnetje erbij levert dat soms hele mooie plaatjes op, bekijk de foto hieronder maar eens daarvan 😊.

Qua oogst zijn de gewassen over het algemeen ook veel vroeger dit jaar. Zo hadden we eind juli bijna alle tarwe al geoogst, zijn de bonen eind augustus geplukt en was het begin september de beurt aan onze uien. Zeker de tarwe oogst was een bijzondere, want we namen dit jaar afscheid van onze 44 jaar oude New Holland 8080 combine. Onze nieuwe combine was toen al besteld, maar nog niet geleverd. Daarom kregen we een vergelijkbaar model in bruikleen. Een mooi moment om wat foto’s met de verschillende generaties te maken en onze opa naar de boerderij te halen. Met een speciale kistlift konden we hem zelfs boven in de combine krijgen, zodat hij samen met z’n zoon Kees nog eens een rondje mee kon. Wat was dit een geweldige middag!

Behalve de dagdagelijkse dingen op de boerderij, hebben we ook regelmatig leuke evenementen. Zo hadden we eind augustus de KBO Dinteloord op bezoek. We ontvingen ze in de grote schuur voor een bedrijfspresentatie waarna ze in een speciaal gehuurde huifkar een rondleiding kregen op en rondom de boerderij. We sloten de dag af met een Brabantse broodmaaltijd en een ijsje van ijscoman Wilhelmus. Wat een mooie dag om de aanwezigen iets te laten zien van ons familiebedrijf.

Tot slot hebben we dit jaar nog een paar belangrijke mijlpalen. Een van die belangrijke punten is het 50 jarig bestaan van de combinatie Burgers-Breure. Al twee generaties werken we samen op het gebied van arbeid en machines en de derde generatie staat klaar om dit voort te zetten. Ter ere van dit 50 jarig bestaan zijn we met de hele groep, inclusief de oudjes, een heerlijke pannenkoek gaan eten en hebben we bovendien een mooi fotoalbum laten maken. Last but not least, zoals hiervoor al even aangekondigd, hebben wij een nieuwe John Deere maaidorser gekocht met als klap op de vuurpijl ook nog een nieuwe John Deere 6155R trekker. De overdracht werd feestelijk gevierd met 2 prachtige taarten met onze logo’s erop. Misschien het mooiste van die dag was wel dat onze opa er ook bij was.

Al deze mooie momenten zijn natuurlijk vastgelegd op foto’s, dus bekijk de collectie hieronder maar eens 😊.