Herfstupdate!

De blaadjes gaan langzaamaan van de bomen vallen, het wordt kouder en een paar plensbuien zijn niet uitgesloten. Juist, jullie lezen het goed, de herfst is aangebroken. We zijn even minder actief geweest met berichten op onze website, maar wie ons ook volgt op Facebook & Instagram heeft van alles wat er gebeurd is afgelopen maanden waarschijnlijk niets gemist. Hoog tijd om jullie even bij te praten!

Waar zullen we eens beginnen? Even terug spieken in onze vorige nieuwsupdate. Daarin schreven we over de zaai- en pootwerkzaamheden. De aardappelen, uien en suikerbieten zaten toen in de grond. Onze tarwe hadden we vorig najaar al gezaaid. Wat dan nog overblijft, zijn onze sperziebonen. Deze zijn in juni gezaaid. Sperziebonen hebben namelijk maar een groeiseizoen van ongeveer drie maanden en zij houden van de zon (met af en toe een beetje regen natuurlijk 😉). Daarnaast hebben we dit jaar een nieuw gewas uitgeprobeerd: erwten. Foto’s van het zaai- en oogstproces van dit gewas vinden jullie in het beeldmateriaal onder dit nieuwsbericht.

Hoe staan we er dan nu voor? Zoals hierboven verteld, zijn onze erwten geoogst. Daarnaast is onze tarwe gedorsen, zijn onze sperziebonen geplukt en zijn de uien gerooid en veilig opgeslagen in het koelhuis. Wat ons nu nog te doen staat? Qua oogstwerkzaamheden, aardappelen en suikerbieten rooien, andere werkzaamheden: ploegen en zaaien natuurlijk! Na de grote hoeveelheid regen van de laatste dagen, moeten we nog eventjes geduld hebben, maar gelukkig schijnt er vandaag weer een mooi najaarszonnetje en blijft het ook de komende dagen droog. Zo snel als mogelijk zullen we dus met ploegen en zaaien en de laatste oogstwerkzaamheden beginnen. To be continued dus!

En dan nog even kort over onze schaapjes. Met deze lieve beestjes gaat het gelukkig ook goed. Ze genieten om lekker buiten te zijn en zochten van de zomer ook naar mooie plekjes in de schaduw, zie de foto’s hieronder 😊.

Last but not least en zeker het vermelden waard: onze sponsoring aan Team Willu Fysio Dinteloord voor hun deelname aan de Colsensation. Als trotse sponsor reisden wij op 16 september af naar Frankrijk om daar Willeke en haar team aan te moedigen. Zij deden op 17 september mee aan de Colsensation, een evenement waarbij de groep de Mont Ventoux beklimt om geld in te zamelen voor het KWF. Het was erg indrukwekkend om dit event mee te maken en wij zijn trots op Willeke en haar team dat zij allemaal de top hebben bereikt. Samen met de andere teams hebben ze een bedrag opgehaald van €375.310,- !

Zo, dat was ‘m weer voor nu, hopelijk zijn jullie weer een beetje bijgepraat. Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes op en rondom de boerderij? Volg ons op Facebook & Instagram!