High Bike, bonen plukken & ploegen!

Waar zullen we beginnen? Er is weer genoeg gebeurd in de afgelopen weken, dus een goed moment voor een update!

Laten we beginnen bij afgelopen zaterdag 14 september. Roparunteam Stichting Joepie organiseerde een High Bike door Dinteloord en omstreken en ons bedrijf was een van de stops. Mede dankzij het fantastische nazomerweer waren er ruim 150 deelnemers die een tussenstop maakten op Hoeve Karolina voor een verkoelend drankje, een bakje friet en een sateetje. Zelfs aan de oudjes uit het verzorgingstehuis was gedacht, zij kwamen namelijk met de plusbus naar ons bedrijf. Ook onze eigen opa Breure kwam met dit speciale vervoer naar de boerderij en kon het natuurlijk niet laten om even een rondje te wandelen samen met zijn kleindochter. Voordat de deelnemers hun fietstochten vervolgden of naar huis gingen, konden ze nog een zakje uien en een zakje vers geplukte boontjes (die stonden eerder die week nog op ons land) meenemen, mede mogelijk gemaakt door onze trouwe afnemers Monie & Van Oers United. Iedereen was super enthousiast en het was erg leuk om al deze mensen op ons bedrijf te mogen ontvangen. We willen iedereen bedanken voor hun komst en deelname aan deze fietstocht voor het goede doel.  

Naast dit evenement gaat ook het normale werk op ons bedrijf gewoon door. Zo heeft Van Oers United onder andere onze bonen geplukt. Omdat het een nauwkeurig klusje is, kan zo’n plukmachine maar langzaam rijden. Daarom waren er verschillende plukmachines tegelijkertijd aan het werk in het perceel. De machine vangt de geplukte sperziebonen eerst op in een soort opslagbak op de machine zelf. Als deze bak vol is, storten ze de bonen in een container. Van Oers United had in verband met de High Bike, zoals hierboven beschreven, wat product in zakgoed verpakt. We hebben deze bonen inmiddels zelf ook geproefd en wij vinden ze heerlijk!

Waar waren we nog meer druk mee afgelopen weken? Onder andere met het afgraven van een stuk dijk bij onze buurman. De grond die uit dit stuk dijk kwam, hebben we uitgereden over onze percelen. Om deze percelen te kunnen egaliseren/kilveren, hebben we eerst een stuk grond geploegd. Deze werkzaamheden brachten boer Kees op een zonnige zaterdagmiddag helemaal in z’n element. 🙂

De volgende activiteit die nu op de planning staat, is de uienoogst. We hebben dit jaar zowel gele als rode uien die na oogsten allebei een ander bewaarproces kennen. Nieuwsgierig? Blijf onze website, Facebook– en Instagrampagina in de gaten houden, er zal hierover binnenkort een nieuwsbericht verschijnen.