Hoeve Karolina in actie tegen voedselverspilling

Hebben jullie al gehoord van de nieuwe campagne benefrietjes? Ja? Heel goed! Lees dan snel verder hoe je kunt helpen. Is jullie antwoord nee? Lees dan ook snel verder en zie wat het is en wat je kunt doen!

Laten we deze uitleg beginnen bij het begin. Door het Coronavirus zijn op dit moment onder andere alle restaurants gesloten en grote evenementen zijn afgelast. Deze organisaties nemen dus geen frietproducten af bij grote frietproducenten. Zij hebben vervolgens minder van hun belangrijkste grondstof, de aardappel, nodig. Dat heeft natuurlijk weer invloed op de aardappeltelers die met grote bergen frietaardappelen blijven zitten. Ook bij ons zit er nog een grote partij aardappelen in de schuur.

Om de aandacht op deze gigantische overschotten aardappelen te vestigen, zijn de Brancheorganisatie Akkerbouw en Ontwerpbureau Doordacht gestart met de online campagne #benefrietjes. Een goede actie waar wij als Hoeve Karolina natuurlijk graag aan meedoen en jullie kunnen ons daarbij helpen. Hoe? Door bij ons frietaardappelen te kopen en daarvan zelf frietjes te maken en te eten! Nu we het in het weekend wat rustiger hebben, is dit natuurlijk de ideale bezigheid om samen met het gezin de voorbereidingen te doen om daarna gezellig samen verse frietjes te eten.

Hoe werkt dit dan precies? Dat is heel simpel. Bedenk hoeveel kilo frietaardappelen je wilt en stuur je bestelling naar info@hoevekarolina.com. Vervolgens kun je betalen via een Tikkie. Op zaterdag 25 april kun je tussen 10:00 uur en 14:00 uur je bestelling komen ophalen bij ons op de boerderij. Bij de afhaling houden wij natuurlijk rekening met de richtlijnen van het RIVM. Eenmaal thuis kun je beginnen aan de voorbereiding voor je eigen gemaakte frietjes.

Nog niet helemaal overtuigd? Dan worden jullie dat nu wel. Last but not least hebben we namelijk nog een extra goed doel aan deze actie gekoppeld. Als je meedoet, help je niet alleen om het overschot aan frietaardappelen weg te werken, maar het geld dat we hiermee ophalen, gaat ook nog eens naar een goed doel: Colsensation (www.colsensation.nl), waaraan onze Willeke dit najaar zal meedoen. Dubbel goed doel, een echte WIN-WIN dus. 🙂

Toch nog een vraagje? Laat het ons gerust weten. We zijn te bereiken via mail en telefoon of stuur ons een berichtje via onze Facebook– of Instagrampagina.

Samen met jullie zetten we ons in tegen voedselverspilling, elk frietje is een benefrietje. Support your locals, koop bij ons dus wat frietaardappelen, stuur je bestelling naar info@hoevekarolina.com en geniet van heerlijke zelfgemaakte frietjes! 🙂

Hoeve Karolina Benefrietactie