Iets nieuws voor onze zwangere schaapjes

Zoals jullie in ons vorige nieuwsbericht al konden lezen, zijn wij langzaamaan begonnen aan de voorbereidingen  voor de geboorte van de eerste lammetjes. Dit jaar hebben we hierin voor het eerst een nieuwe stap ondernomen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Nieuwe stap, nu denken jullie natuurlijk: wat dan? Dat zullen we jullie vertellen. Wij dachten, wat bij mensen kan, kan bij onze schaapjes ook. Voor het eerst in al die jaren dat wij al schapen houden, hebben we echo’s van de zwangere ooien (moederschapen) laten maken. Ongeveer anderhalve week geleden kwam de dierenarts langs om dit te doen. Naast het feit dat het spannend en leuk was om te zien, was het voor ons direct een goede check of alle ooien ook daadwerkelijk zwanger waren. Van de 12 die we hebben laten dekken, bleken er uiteindelijk 11 zwanger te zijn. Benieuwd naar beeldmateriaal hierover? Scroll dan snel naar beneden. Onder dit nieuwsbericht hebben we hier namelijk een foto en een filmpje van toegevoegd. Nu is het nog een maandje wachten en dan verwachten we de eerste bevallingen, spannend!

Naast deze echo’s ging ook de daily business gewoon door. Zo hebben we onder andere onze eerste aardappels al afgeleverd. De oude schuur die vol zat met aardappelen is nu leeg en hiervan heeft Lamb Weston/Meijer waarschijnlijk al heerlijke frietjes gemaakt. Normaalgesproken leveren wij onze aardappelen vaak pas later aan, maar omdat afgelopen najaar zo uitdagend was wat betreft aardappels oogsten, was het beter voor het product om het nu al af te leveren.

Bekijk hieronder gerust het beeldmateriaal van deze activiteiten. Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over de lammetjes en/of over andere werkzaamheden? Neem dan regelmatig een kijkje op onze Facebook– en Instagrampagina!