It has been a while…

Wie onze Facebook– en/of Instagrampagina volgt, is waarschijnlijk goed op de hoogte van wat er allemaal gebeurt op en rondom ons bedrijf. Voor de mensen die niet zo van sociale media houden, zijn we er vanavond toch eens even voor gaan zitten om ook onze website weer van een update te voorzien. Here we go!

Het is inmiddels half augustus nu, bizar hoe dit jaar 2023 wederom voort dendert. Vandaag hebben we de eerste oogst van 2023 namelijk alweer binnen: de tarwe!  Zoals jullie misschien weten, hebben wij vorig jaar een nieuwe combine gekocht die uiteindelijk pas na de oogst kwam. Deze tarweoogst mocht ons paradepaardje dus dan eindelijk echt aan de bak. We moeten eerlijk zeggen, wat werkt dat onwijs fijn! Natuurlijk kwam onze oude baas opa Gerard ook even een keuring uitvoeren, conclusie: hij was te vroeg geboren, aldus de woorden van hem zelf 😉. Al te lang bleef hij ook niet meerijden, hij moest immers op tijd naar de borrel 😊. Wat een heerlijk mens is het toch!

Terugblikkend op de afgelopen maanden, kunnen we wel zeggen dat het een koud voorjaar was. Dat bracht soms wat uitdagingen met de zaaiwerkzaamheden, die over het algemeen pas erg laat plaatsvonden. In juni kregen we dan uiteindelijk prachtig zomers weer, waarna eind juli dik 150 mm regen in onze percelen viel. Nu het weer terug een zomers karakter heeft, mogen we toch over het algemeen niet klagen hoe de gewassen erbij staan in deze omstandigheden.

Ook met onze schaapjes gaat het prima. We verzorgen ze goed, ze grazen lekker aan de dijk en ze krijgen op tijd de benodigde vaccinaties.

Alles gaat dus lekker z’n gangetje op ons bedrijf. Bekijk hier onder gerust nog wat foto’s en als jullie nu echt niets willen missen van wat er allemaal gebeurt, volg ons dan zeker via Facebook of Instagram😊!