Onze boerderij Hoeve Karolina bij “Onze Boerderij” & aardappels rooien

Wat een weken en wat vliegt de tijd voorbij. Hoewel we als land helaas weer verder in een lockdown zitten, kon het werk op de boerderij gelukkig gewoon door gaan. Tijd om dus even terug te blikken wat er allemaal gebeurd is.

Laten we beginnen bij ons “short moment of fame” ;). Gezien de vele leuke reacties die we hebben gekregen, hebben volgens ons aardig wat mensen gekeken naar het programma “Onze Boerderij” op NPO 1 op zondagavond 11 & 18 oktober. Voor degenen die het gemist hebben, ja inderdaad, onze boerderij Hoeve Karolina was te zien in het programma “Onze Boerderij” :). Lang hebben we dit stil moeten houden, maar nu mocht het eindelijk bekend worden. Stiekem vonden we het best een beetje spannend, maar nadat we zelf de afleveringen hadden gezien en na de vele positieve reacties die we hebben gehad, waren we toch echt wel tevreden en zelfs een beetje trots :). We hopen dat we samen met David in ieder geval een positieve indruk op onze sector hebben kunnen laten zien. Hebben jullie de afleveringen gemist? Kijk ze gerust eens terug via NPO Start.

Daarnaast knapte het weer gelukkig op en werd het droger. Dat betekende dat we konden beginnen met aardappels rooien. Op donderdagavond 22 oktober is de rooier bij ons begonnen en na zo’n twee dagen rooien waren we zaterdag 24 oktober aan het einde van de middag klaar. Wat een opluchting, gezien de ervaringen van vorig jaar. We zijn blij en dankbaar dat de aardappels veilig en droog achter de planken zitten.

Verder heeft Loonbedrijf Testers in de tussentijd ook onze eerste bieten gerooid. Onze eerste levering aan de Cosun Beet Company was voor oktober gepland. De volgende en laatste levering zal rond half december plaatsvinden. Deze bieten moeten we nog oogsten.

En wat staat er nog op de planning voor de komende tijd? We zullen onder andere druk bezig zijn met tarwe zaaien, ploegen en het land verder winterklaar maken. Behalve het laatste gedeelte van de bieten rooien, zit de oogst voor 2020 erop.

Last but not least, bekijk hieronder gerust het beeldmateriaal eens van de aardappeloogst. Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Volg ons dan ook via Facebook en Instagram.