Ploegen, bieten rooien, tarwe zaaien en uien laden

De titel zegt eigenlijk al genoeg: hoewel de oogst van 2020 er al zo goed als op zat, hebben we ons de afgelopen weken niet verveeld. Even terugkijken…

Laten we beginnen bij het bieten rooien, de laatste oogstwerkzaamheden van dit jaar. Zoals jullie misschien weten en gelezen hebben in onze vorige nieuwsupdates, hadden we ons eerste gedeelte van de bieten al gerooid en geleverd. In de afgelopen weken heeft Loonbedrijf Testers de laatste bieten voor de tweede levering gerooid. Bekijk hieronder de foto’s en filmpjes maar eens van onze “dikke bak met biet’n” ;).

Als alle oogstwerkzaamheden klaar zijn, zijn we altijd druk bezig met het land winterklaar maken. Zo zaaien we alvast tarwe en houden we ons bezig met een van de lievelingswerkzaamheden van boer Kees: ploegen! Dit jaar moest boer Kees deze lievelingsbezigheid wel delen met David, maar… de boer, hij ploegde voort. 

Verder hebben we ook al product afgeleverd, namelijk onze gele uien. Onze afnemer Monie uit Nieuwdorp heeft ze geladen. In de foto’s onder dit nieuwsbericht kunnen jullie deze activiteit bekijken. 

Nu leven we natuurlijk allemaal toe naar de feestdagen. Staat bij jullie de boom al en hangen de lampjes al buiten in de tuin? Wij gaan ons de komende weken nog bezighouden met het afronden van de laatste werkzaamheden en de verzorging van de kerstattenties voor onze zakelijke relaties. Wij wensen jullie veel succes met de laatste voorbereidingen voor deze bijzondere feestdagen.