Time flies…

Na een lange radiostilte & winterslaap is het inmiddels voorjaar en is er alweer genoeg gebeurd op de boerderij. We vonden het daarom wel weer eens tijd voor een update 😊!

Waar zullen we beginnen? Eerst maar eens even over onze schaapjes. In maart zijn er weer een hele hoop lammetjes geboren. We hadden dit jaar heel veel meerlingen, waaronder een vierling en heel veel drielingen. Dit betekent meestal dat wij zelf ook behoorlijk aan de bak mogen. Een schaap heeft namelijk een uier met twee spenen en jullie zullen begrijpen dat als er meer dan twee lammetjes per schaap zijn, de moeder meestal niet genoeg melk heeft om alle lammeren te voeden. Aan de andere kant was het voor ons een goede training om te kijken hoeveel we er tegelijk kunnen laten drinken. Zie de foto’s hieronder maar, dat gaat dus prima met drie tegelijk 😉.

Doordat Covid gelukkig op een veel lager pitje staat, konden we dit jaar op 2e Paasdag dan eindelijk ons Lammetjeskraamfeest voor het goede doel organiseren. Dit waren we al twee jaar van plan om daarmee geld op te halen voor de Colsensation. Dit jaar is het eindelijk gelukt en hoe! Het was een ongelofelijk succes met heel veel enthousiaste bezoekers en een prachtig bedrag voor het goede doel 😊. Wie onze socials ook volgt, zal hier vast al wel wat van voorbij hebben zien komen.

Daarnaast hebben we meegewerkt aan een heel leuk project: opnames voor Simsala Saartje. De ouders met kindjes onder onze lezers kennen dit misschien wel. Meester Frans kwam samen met Simsala Saartje en hun camerateam een hele middag filmen over het thema lente. Volgende week komt de aflevering online. We zijn heel benieuwd naar het resultaat. Houd dus zeker onze socials in de gaten om hier niets van te missen😊!

Natuurlijk kan de update over onze gewassen ook niet ontbreken. De tarwe was afgelopen najaar al gezaaid en dit voorjaar hebben we de bieten en uien gezaaid en de aardappels gepoot. Deze maand zullen dan als laatste de bonen nog volgen. Bekijk de foto’s hieronder maar eens en zie hoe de gewassen zich inmiddels al ontwikkelen 😊.

Hopelijk hebben we jullie met deze update weer een beetje bijgepraat. Altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen? Blijf ons volgen op Facebook & Instagram!