Uien oogsten!

Uien oogsten

Na het geweldige feest eind augustus, zoals jullie konden lezen in ons vorige nieuwsbericht, moet er ook gewoon gewerkt worden. Tijd voor nieuwe oogstwerkzaamheden: uien rooien!

Ook dit jaar verbouwen we zowel gele als rode uien. Als we de uien gerooid hebben, halen we ze met een speciale lader van het land en storten we ze in een grote kar. De kar met trekker komt bij de boerderij voor een stortbak. De gele uien komen via een transportband het koelhuis in, waar we ze lossen in een aparte cel met een speciale vloer. De uien liggen los in de cel, maar doordat er kleine spleten in de vloer zitten, kunnen we ze beluchten. De rode uien komen na de transportband in een kist en deze slaan we op in de kisten cel van het koelhuis.

Toen we een kleine twee maanden geleden een rondje langs onze gewassen maakten om te kijken hoe ze de droogte hadden doorstaan, zagen we al dat onze uien het zwaar hadden. Nu we ze geoogst hebben en het product binnen zit, is dit nogmaals bevestigd. Over het algemeen zien we duidelijk kleinere uien dan andere jaren.

Natuurlijk blijven we altijd positief en werden we in ieder geval erg enthousiast van de prachtige foto’s en fimpjes die we van deze oogstwerkzaamheden mochten ontvangen. Bekijk het beeldmateriaal zelf maar eens onder dit nieuwsbericht! Via deze weg willen we onze buurjongen Cormé Burgers nogmaals hiervoor bedanken.