Voorjaarsupdate!

Onze laatste update is al even geleden. Toen schreven we nog over sneeuw schuiven, inmiddels genieten we van het voorjaar met een heerlijk voorjaarszonnetje. Tijd voor een voorjaarsupdate dus!

Waar gaan we beginnen? Allereerst maar even onze schaapjes. Half maart werden de eerste lammetjes geboren. Een prachtige drieling liep als eerste door de stal. In totaal kregen we zo’n 24 lammetjes. Inmiddels zijn de lammetjes al goed gegroeid en na de eerste speelsessies buiten tussen de stal en de grote, oude schuur, mochten de lammetjes samen met hun moeders vorige week voor het eerst naar de dijk. Wat waren ze ongelofelijk blij! Op stal stonden ze maar te blèten, maar eenmaal aan de dijk hoorden we de dieren zeer tevreden het verse gras eten. Het is altijd weer een prachtig zicht, deze kleintjes met hun moeders in het voorjaarszonnetje aan de dijk. Bekijk het beeldmateriaal hiervan onder dit nieuwsbericht maar eens en oordeel zelf 😊.

Natuurlijk zijn we met dit mooie voorjaarsweer in de afgelopen weken ook actief geweest in het land. Naast voorbereidende werkzaamheden zoals land klaar rijden, hebben we de eerste zaaiwerkzaamheden uitgevoerd. Zo hebben we direct bij de boerderij twee percelen met uien gezaaid en een stukje verder zitten de bietenzaadjes in de grond. Daarnaast hebben we afgelopen week onze aardappels gepoot. In de foto’s en filmpjes onder dit bericht kunnen jullie een uitgebreid verslag van deze werkzaamheden vinden.

Altijd op de hoogte blijven van alles wat gebeurt op en rondom de boerderij? Volg ons dan via onze Instagrampagina en/of Facebookpagina!