Wat een voorjaar…

Nat, lang koud en niet al te best weer op enkele mooie dagen na: zo kunnen we het voorjaar tot nu toe wel samenvatten. Hoe hebben wij dat beleefd op de boerderij?

Het natte weer zijn we helaas al gewend van afgelopen najaar. Toen hadden we ook grote uitdagingen om onze werkzaamheden uit te voeren. Zoals de meesten van jullie wel weten, zijn bij ons de aardappelen bijvoorbeeld niet uit de grond gekomen. We zullen maar zeggen dat we dat boek hebben gesloten en vol nieuwe moed dit jaar weer aan de slag gaan.

Toch brengt ook dit voorjaar de nodige spannende momenten met zich mee. De uien en bieten zitten inmiddels al een tijdje in de grond, maar de aardappelen moeten nog steeds gepoot worden. Afgelopen weekend viel er zoveel regen dat we zelfs water van het land moesten pompen. Dit gebeurde op een perceel waar net enkele weken geleden bieten zijn gezaaid. We duimen dat dit nog goed gaat komen. De uien staan er tot nu toe gelukkig keurig bij. Komende week voorspellen ze ook wat droger weer dus dan hopen we aan de slag te kunnen om onze aardappelen te poten.

Met onze schaapjes gaat het gelukkig goed. De lammetjes groeien als kool en de moeders zijn blij dat ze weer lekker elke dag naar buiten kunnen. Op het filmpje hieronder, inmiddels van enkele weken geleden, zie je deze blijheid ook wel terug. Toen hadden ze hun dikke jas nog aan, inmiddels zijn de schaapjes geschoren. Daarmee zijn ze, net als wij, klaar voor zonnig weer en een mooi zomerseizoen!

Wekelijks op de hoogte blijven van wat er gebeurt op en rondom de boerderij? Volg ons dan op Instagram & Facebook.