Werken met een John Deere combine, bonen plukken en uien oogsten

Zoals de titel van dit nieuwsbericht al omschrijft, is er veel gebeurd de laatste weken. Ook is het al even geleden dat we een update op onze website hebben geplaatst. Sommigen die ons volgen via onze sociale media kanalen Facebook en Instagram, hebben waarschijnlijk al het een en ander voorbij zien komen. Voor onze trouwe nieuwsberichtlezers die nog niets hebben meekregen, hierbij een update speciaal voor jullie!

Laten we beginnen bij onze “fields of gold”. Met het mooie warme weer eind juli en begin augustus was onze tarwe op een gegeven moment wel rijp om geoogst te worden. Naast onze eigen gele combine hadden we dit jaar de mogelijkheid gekregen van Vervaet om eens een middagje een prachtig demo model van een John Deere combine te gebruiken. Dat is natuurlijk voor ons als trouwe John Deere fans niet tegen een vreemde gezegd. Direct namen we dit aanbod aan en op vrijdagmiddag 7 augustus kwamen ze dit gigantische apparaat brengen. Een hele file aan voertuigen volgde de prachtige machine naar het land: niemand wilde dit natuurlijk missen. Ook wilden zowel de buurjongens Daan en Cormé als boer Kees zelf eens een rondje met deze combine rijden. De conclusie na een middagje tarwe dorsen met deze John Deere combine? Beoordeel het misschien zelf maar even en bekijk het prachtige filmpje dat onze buurjongen Cormé heeft gemaakt van deze middag.

Wat gebeurde er verder op de boerderij? Na een groeiseizoen van ongeveer drie maanden was het tijd om onze bonen te plukken. Met meerdere plukmachines tegelijk ging van Oers aan de slag. Hoewel enerzijds toch wel te merken was dat de bonen het zwaar hebben gehad met het warme weer, mogen we anderzijds ook niet klagen. We hebben namelijk natuurlijk even van onze eigen oogst geproefd en dat smaakte prima!

De volgende stap in onze oogstwerkzaamheden waren de uien. Dit jaar hebben we twee soorten: zaaiuien en plantuien. De plantuien waren nu als eerste aan de beurt.

Bekijk hieronder gerust het beeldmateriaal eens van alle activiteiten. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op en rondom ons bedrijf? Volg ons dan ook op onze sociale media kanalen Facebook & Instagram!